oogsten
ontpulpen
branden
Oogsten
Onze koffiebonen worden geoogst van koffieplanten die groeien in tropische gebieden rond de evenaar. Doordat het vruchtvlees van de koffiebessen na het oogsten snel kan bederven, moeten de vruchten snel verwerkt worden.
Ontpulpen
In de bessen van de koffieplant bevinden zich meestal 2 zaden. De zaden zijn de toekomstige koffiebonen. De zaden worden door voornamelijk natte verwerking in de ontpulpingsmachine verwijderd uit het vruchtvlees van de bes. Wat overblijft is een groene koffieboon, met nog maar weinig smaak. Tijd voor het brandproces, waar aroma’s bevrijd worden.
Branden
Hier komt het neer op vakmanschap in combinatie met geduld en passie. Want tijdens het branden halen we het beste uit de koffiebonen naar boven. Dit gaat volgens 3 fases. 1. De boon wordt langzaam gedroogd. 2. De boon kleurt mooi donker door karamellisatie en de maillard-reactie. 3. Een koolstofboon blijft over wat resulteert in een overheerlijke boon, vol van smaak.